Facultatea de Știința și ingineria alimentelor

 Poster

DRAGI STUDENȚI,

În perioada 29 – 30 mai 2025, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor vă invită să participați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, eveniment desfășurat on site. Pentru studenții înscriși la facultățile de profil din țară  exista și posibilitatea susținerii lucrărilor, on line, prin intermediul Platformei Microsoft Teams.

Evenimentul științific intitulat OPEN INNOVATION FOR A SUSTAINABLE FOOD SYSTEM are ca obiectiv principal încurajarea schimbului de idei, concepte, experiențe  între studenți, masteranzi și cadre didactice. Totodată, urmărește dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.

Sesiunea de comunicări reunește în cadrul secțiunilor denumite sugestiv, From Students` Research Towards Innovation in Food Science and Food Technology, și Challenges and Opportunities for Aquaculture and Environmental Sciences, prezentări ale rezultatelor obținute din cercetarea științifică, construind în același timp un cadru conceptual în care să se explice și să se formuleze noi direcții de cercetare dar și noi oportunități de colaborare. 

Totodată, Facultatea noastră are plăcerea de a anunța organizarea Concursului Gastronomic  ”Arta Culinară Unește Generații”, dedicat tinerilor pasionați de arta culinară. Evenimentul este deschis atât elevilor de liceu cât și studenților și include analiza senzorială a produselor înscrise în cadrul concursului.

Competiția își propune să fie un spațiu al inovației, al gusturilor autentice și al colaborării dintre tinerii uniți de aceeași pasiune: gastronomia.

Participanții vor avea ocazia să impresioneze un juriu format din specialiști în domeniu și să câștige premii atractive.

 

Evenimentul nu percepe taxă de înscriere!