Metodologie

Metodologie utilizare pagină web

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești (SCȘS) este o manifestare dedicată studenților, care se desfășoară anual, în cursul lunii mai, în cadrul facultăților din Universitatea „Dunărea de Jos”din Galați.

Având în vedere situația națională de urgență generată de virusul COVID-19, în anul 2020, prezentarea lucrărilor științifice de către studenți se va desfășura doar virtual, utilizând canale de comunicare online. 

1. Conținutul paginii web

Toate informațiile referitoare la organizarea evenimentului se vor încărca pe pagina web instituțională dedicată Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești SCȘS-UDJG (http://scss.ugal.ro/index.php), care cuprinde următoarele secțiuni:

  • Invitație
  • Comitet de organizare
  • Secțiuni
  • Program
  • Înregistrare
  • Listă de lucrări
  • Book of abstracts
  • Evaluare
  • Locație
  • Premii

Facultatea desemnează persoana răspunzătoare de încărcarea informațiilor pe site, acesta având cont și drepturi de administrare a paginii. Numele și datele de contact ale reprezentantului se transmit la CCDI.

2. Încărcarea informațiilor în pagina facultății

Fiecare facultate stabilește programul propriu pentru organizarea SCȘS și regulile de înregistrare și susținere a lucrărilor, în perioada aprobată de conducerea universității.  Acesta va cuprinde una sau mai multe secțiuni de nivel licență și master, în care studenții vor avea ocazia să prezinte una sau mai multe lucrări științifice, în calitate de autori, realizate sub îndrumarea unui cadru didactic. 

În sectiunile disponibile pe site se vor afișa informațiile necesare participării la eveniment, modalitatea de înregistrare, regulile de întocmire a lucrărilor, calendarul desfășurării sesiunilor, modalitatea de ierarhizare a lucrărilor și componența comisiilor de evaluare.

După finalizarea perioadei de înregistrare, atât lucrările înscrise, cât și lista lucrărilor premiate se afișează pe pagina web, în secțiunile dedicate.

Facultățile care doresc să editeze un volum al lucrărilor prezentate la SCȘS 2020 vor transmite intenția către CCDI. Volumul lucrărilor prezentate poate avea ISBN, poate fi doar al lucrărilor facultății, sau poate include lucrări prezentate la alte facultăți.

3. Prevederi finale

Facultatea, prin reprezentantul său este direct răspunzătoare de corectitudinea informațiilor puse la dispoziția studenților, pentru participarea la SCȘS.

Orice modificare a datelor de contact ale reprezentantului unei facultăți se transmite la CCDI, pe e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Orice problemă întâmpinată în utilizarea și funcționarea paginii web se transmite la CCDI, pe e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Toate modelele documentelor necesare organizării sesiunii, respectiv: referatele pentru premii și diplome, documentele pentru decontarea premiilor se găsesc în continuare în pagina web http://www.ugal.ro/cercetare/sesiunea-de-comunicari-stiintifice-studentesti/metodologie-si-documente